Drukāt šo lapu
27.01.2012 19:52

Pērn dzīvokļu cenas palielinājušās tikai Rīgā un Jūrmalā

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pērn dzīvokļu cenas palielinājušās tikai Rīgā un Jūrmalā Foto: Krišjānis Grantiņš

2011. gadā Latvijas teritorijā dzīvokļu vidējā cena bija samazinājusies, bet Rīgas centrā un jaunajos projektos, kā arī Jūrmalā bija vērojams cenu kāpums.

Kompānijas "Arco Real Estate" valdes loceklis Māris Laukalējs biznesa portālam Nozare.lv norāda, ka nekustamā īpašuma tirgū situācija kļuvusi neviendabīga: "Tirgus sadalās segmentos, kuros ir novērojama gan cenu lejupslīde, gan pieaugums."

2011. gada galvenā tendence nekustamā īpašuma tirgū bija pieprasījums pēc labas kvalitātes īpašumiem par tirgus situācijai atbilstošām cenām.

M. Laukalējs informē, ka vismazāk aktīvs bija apbūves zemes tirgus, kam par iemeslu lielā mērā ir šādu īpašumu nefinansēšana no kredītiestāžu puses to augstā likviditātes riska dēļ.

"Cenu starpības visā Latvijā ir ļoti lielas - vidējā cena dzīvoklim tādā vietā kā Līvanos ir 120 eiro (84 lati) par kvadrātmetru, bet Rīgā sērijveida dzīvokļa cena 2011. gada decembra beigās bija 583 eiro par kvadrātmetru, savukārt Jūrmalā ekskluzīva dzīvokļa vidējā cena ir jau 4500 eiro par kvadrātmetru," norādīja "Arco Real Estate" pārstāvis.