Drukāt šo lapu
24.01.2012 16:02

Visvairāk elektrību patērē Pierīgas iedzīvotāji

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)

Pierīgas pašvaldības ir ne tikai turīgākās valstī, bet arī citos rādītājos apsteidz pārējo valsti, tostarp elektroenerģijas patēriņā.

Kā liecina uzņēmuma "Latvenergo" informācija, pērn vislielākais vidējais elektroenerģijas patēriņš mēnesī novadu vidū bijis Garkalnes, Babītes un Mārupes novadā – attiecīgi 343, 329 un 310 kilovatstundas. Savukārt vismazāk elektrību "nokurinājuši" Zilupes un Viļakas novadu iedzīvotāji Latgalē – attiecīgi 96 un 97 kWh mēnesī.

Visās deviņās Latvijas lielākajās pilsētās vidējais elektroenerģijas patēriņš mēnesī vienam klientam pārsniedza 100 kWh, bet Jūrmalā mājsaimniecības tērēja vidēji pat 200 kWh mēnesī, vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".

"Savukārt vidējais elektroenerģijas patēriņš dažādos Latvijas novados norāda, ka izteikti lielāks tas ir atsevišķos Pierīgas novados ar daudz privātmājām. Pārsvarā vidējais patēriņš novados svārstās 120–160 kWh mēneša robežās," laikrakstam skaidrojusi "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Piebilstams, ka lielākā daļa sabiedrības ir neapmierināta ar jaunajiem tarifiem. Pērn Administratīvā apgabaltiesa saņēma 34 pieteikumus, kuros apstrīdēts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pagājušā gada 16. februāra lēmuma nr. 40 tiesiskums un lūgts to atcelt. Administratīvā apgabaltiesa šos pieteikumus apvienoja vienā lietā, ko paredzēts izskatīt februāra beigās.