Drukāt šo lapu

Pirmās kredītsaistības: padomi no Kredits247.lv

Autors  Apmaksāta publikācija
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmās kredītsaistības: padomi no Kredits247.lv publicitātes

Šodienas Latvijā pirmo kredītsaistību uzņemšanās jeb paša pirmā personīgā aizdevuma saņemšana ir kļuvusi par visai vienkāršu un ikvienam ērti pieejamu finanšu pakalpojumu, ja vien prātā patur dažus svarīgus faktorus. Kādus tieši?

Par tiem daudz runā personīgo finanšu portāls www.Kredits247.lv, kas ikdienā nodarbojas ar Latvijā pieejamo kredītu salīdzināšanu savā starpā, lai palīdzētu patērētājiem pieņemt sev atbilstošāko lēmumu. Kredits247 salīdzināšanas tabulas nu jau vairāk kā septiņus gadus ir ikviena kredītņēmēja labā rokā, tāpēc, kad runa ir par pirmo kredītsaistību uzņemšanos, vispirms ir vērts iegriezties tieši šajā mājaslapā.

Ja jums ir nepieciešama nauda personīgiem tēriņiem, kas ir lielāki par jūsu šī brīža ikmēneša ienākumiem, un jums nav nekādu aktīvu, ko varētu piedāvāt kā nodrošinājumu, tad personīgais aizdevums jeb tautā labāk pazīstams kā ātrais kredīts varētu būt labākais risinājums. Lielākajā daļā šo aizdevumu jums, naudas aizņēmējam, ir pilnīga brīvība izmantot aizdotos naudas līdzekļus jebkādam nolūkam, kādu vēlaties. Ir divas ļoti pievilcīgas personīgā aizdevuma iezīmes, ja jums ir nepieciešami ātri līdzekļi personīgiem izdevumiem:

1. Pilnīga gala izmantošanas elastība. Jums netiek piešķirti ierobežojumi tam, kā jums vajadzētu tērēt saņemto aizdevuma summu. Jūs varat izmantot aizdevuma naudu, lai finansētu jebkādus personiskos izdevumus, piemēram, lielākus sadzīves tehnikas pirkumus, mājokļa remontu, medicīniskos izdevumus vai zobārstniecības procedūras, pat atvaļinājumu. Tas krietni atšķiras no mājokļa hipotekārā kredīta vai automašīnas līzinga, jo šo aizdevumu summu var izmantot tikai konkrētajam mērķim, lai nopirktu noskatīto īpašumu vai transportlīdzekli.

2. Nav nepieciešamība pēc mantiskā nodrošinājuma. Personīgais aizdevums pēc savas būtības ir nenodrošināts aizdevums, kas nozīmē, ka jums nav jāuzrāda materiālais nodrošinājums aizdevuma sniedzējam, lai konkrēto aizdevumu saņemtu. Reizēm pat nebūs nepieciešama izziņa no oficiālas darba vietas, pietiks ar bankas konta izrakstiem, kuros atspoguļojas jūsu ienākošo līdzekļu plūsma.

Kādos gadījumos vajadzētu izvēlēties personīgo aizdevumu jeb ātro kredītu? Kredits247 viedie prāti ir izkristalizējuši divus gadījumus:

1. Ja papildus naudas līdzekļi jums ir nepieciešami ātri un relatīvi īsā laikā, tad personīgais aizdevums ir labs risinājums. Ātrie kredīti pie ne-banku aizdevējiem parasti tiek piešķirti krietni īsākā laika periodā nekā lielākā daļa citu aizdevumu, jo jums nav jāsniedz pamatojuma dokumentācija tam mērķim, kuram kredīta summa tiks izmantota.

2. Ja jums nav īpašumu, ko ieķīlāt kā nodrošinājumu aizdevumam, tad labs risinājums ir personīgais aizdevums. Lai aizsargātu savu naudu, aizdevēji savukārt studēs jūsu kredīta un atmaksas vēsturi, lai spriestu, vai jums ir zems saistību neizpildes risks, un izlemiet, vai apstiprināt savu pieteikumu.

Ja jums steidzami ir nepieciešami līdzekļi, piemēram, 2000 eiro apmērā vai jebkura cita summa, kas nepārsniedz 10000 eiro slieksni, un jums nav nekādu mantisko līdzekļu, ko varētu izmantot kā nodrošinājumu, tad labākais risinājums varētu būt tieši personīgais (ātrais) aizdevums. Tomēr ir svarīgi paturēt prātā, ka šāda tipa aizdevumiem procentu likmes ir krietni vien augstākas, tāpēc jums ir jābūt izstrādātam plānam, kā šīs kredītsaistības atmaksāsiet, vēl pirms dodat savu "Jā" vārdu. Vienīgais veids, kā izlemt, kurš no ātro kredītu piedāvājumiem jums būs vispiemērotākais, ir rūpīgi izpētīt dažādas iespējas, šim nolūkam talkā izmantojot kredītu salīdzināšanas portālu Kredits247.lv. Kad jums ir skaidrs priekšstats par visiem tirgū pieejamajiem piedāvājumiem un atmaksas shēmām, tikai tad jūs spēsiet novērtēt, kurš piedāvājums vislabāk atbilst jūsu finansiālajam stāvoklim un prasībām.