Drukāt šo lapu

Aizdevumu plusi un mīnusi

Autors  Apmaksāta publikācija
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aizdevumu plusi un mīnusi publicitātes

Viena daļa cilvēku domā, ka jebkurš kredīts ir destruktīvs. Citi uzskata, ka kredīts sniedz lielisku iespēju īstenot jebkuru sapni, par to samaksājot iepriekš. Vairāku veidu aizdevumi ir izpelnījušies īpašu popularitāti starp cilvēkiem, kā piemēram, patēriņa kredīti, hipotekārie kredīti, kredīts biznesa attīstībai, kredīts remontam un citi.

Lai saprastu ņemt vai neņemt aizdevumu, ir nepieciešams pilnībā saprast šāda riska plusus un mīnusus.

Kredīts uzņēmējdarbībai
Biznesa stabilitātes pamats ir pašu līdzekļi. Kredītu labāk izmantot kā papildu instrumentu. Prātīgākais veids, lai finansētu savu uzņēmējdarbību – peļņu ieguldīt tās attīstībā.

Rūpīga pieeja jautājumā par kredītu nepieciešamību ir tad, ja parāda slodze vienāda ar 2-4 gada peļņas apjomu. Jāatceras, ka kredīta mērķis ir ar aizņemtiem līdzekļiem iegūt vairāk peļņas. Šādā gadījumā kredīta maksājums nedrīkst nekādā veidā ietekmēt jūsu biznesa stabilitāti.

Atcerieties, ka ir nepieciešams gudri apsvērt visus kredīta plusus un mīnusus. Nav nepieciešams krist galējībās. Skopoties ir tikpat kaitīgi kā neprātīgi tērēt naudu. Investīcijām jāpalīdz piesaistīt jaunus klientus. Padomājiet par to, kā un kur jūs gatavojaties tērēt naudu. Jums ir jābūt skaidram priekšstatam par to, kā mainīsies biznesa dinamika pēc investīciju ieguldījuma. Rūpīgi izpētiet tirgus situāciju un konkurentu darbības. Slēdziet līgumus ar jauniem klientiem un veidojiet efektīvu darbu uzņēmumā kopumā.

Domājot par to, vai ņemt kredītu biznesa attīstībai, jums ir nepieciešams izmantot veselo saprātu un koncentrēties uz reālām vajadzībām jūsu uzņēmumā. Ieteicams ir izmantot aizdevumu uzņēmumam bez ķīlas (lainaa yritykselle ilman vakuuksia).

Hipotekārais kredīts
Šāda veida kredīts ir bieži pielietots, lai uzlabotu dzīvošanas apstākļus. Ja persona veic šāda veida kredītu uz 20 gadiem vai vairāk, tad šajā laikā nākas samaksāt dubultā. Tas ir galvenais trūkums šāda veida aizdevumiem. Toties pērkot dzīvokli uzreiz jums nav nepieciešamība īrēt dzīvokli.

Pirms atmest domu par hipotekāro kreditēšanu, no sākumu padomājiet par to, cik ilgi jums būtu jākrāj līdzekļi, lai iegādātos savu dzīvokli, kamēr jūs maksātu īri par ne savu īpašumu. No tā var secināt, ja jums nav īpašuma un jums ir iespēja noformēt kredītu dzīvokļa iegādei, tad ir šo iespēju ir vērts izmantot. Tomēr uz jautājumu par to, vai veikt hipotekāro kredītu, atbilde katram uz šo jautājumu ir jāsniedz pašam.

Patēriņa kredīts
Šāda veida aizdevumam ir divas puses. Lēmums iegādāties preces ilgstošai lietošanai, piemēram, automašīnas, sadzīves tehniku vai mēbeles var ievērojami uzlabot dzīves kvalitāti, neskatoties uz to, ka par šādu "luksusu" būs jāmaksā augsti procenti. Tajā pašā laikā, ir gadījumi, kad ģimene paņem pārāk daudz patēriņa kredītus, kā rezultātā nespēj tos samaksāt. Šādi sasteigti lēmumi, protams, noved pie finanšu kraha. Dažreiz šādas situācijas rodas atgadoties negaidītiem notikumiem, bet lielākā daļa no šiem gadījumiem tomēr ir saistīti ar nepārdomātu rīcību. Tādēļ ir nepieciešams rūpīgi pārdomāt rīcību, pirms tam kādu laiku pārlasot informāciju par pieejamām iespējām, kā, piemēram, ātrais kredīts 2000 eiro apmērā jeb pikaluotto 2000.

Jums ir nepieciešams skaidri saprast kādam mērķim jūs ņemat patēriņa aizdevumu. Nedariet to, lai nomaksātu parādus vai bezmērķīgiem tēriņiem. Abos gadījumos jums ir nepieciešams vai nu samazināt savas vēlmes, vai arī izdomāt, kā sākt pelnīt vairāk.

Jāsaprot atšķirību starp patēriņa kredītiem un aizdevumiem uzņēmējdarbībai. Pērkot jaunu klēpjdatoru laikā, kad vecais joprojām darbojas labi – patēriņa kredīts. Tajā pašā laikā, ja jūs strādājat pie datora, un tas pēkšņi sabojājas, tad jauna datora iegāde būs ieguldījums uzņēmējdarbības attīstībai, jo jūsu darbs ir saistīts ar datoru.

Jebkurš aizdevums prasa no jums atbildību, tādēļ ir jāsaprot, kādu risku jūs uzņematies un vai tas ir attaisnojoši. Nereti situācijās, kad paņemat kredītu, ir cerības uz ienākumiem tuvākajā nākotnē. Rezultātā cerības neīstenojas, bet parādi saglabājas. Un šādas situācijas nav retums. Tas ir iemesls, kādēļ jums vajadzētu apsvērt paļaušanos uz esošo ienākumu līmeni.