Drukāt šo lapu

Ar Credit aizņemties internetā izdevīgāk

Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Kredītu veidi ir ļoti dažādi, jo atšķirīgas ir mūsu vajadzības un situācijas, kad aizņēmums nepieciešams. Privpātpersonas, kas aizņemas naudu Latvijā var izvēlēties no virknes dažādu iespēju. Pieņemot lēmumu, ir būtiski saprast, kurš no variantiem ir piemērotāks un izvēlēties tieši to, kurš ir finansiāli izdevīgāks konkrētajā gadījumā.

Patēriņa aizdevums ir paredzēts situācijām, kad vajadzīga konkrēta summa noteiktiem pirkumiem vai rēķinu apmaksai. Auto, santehnikas vai dzīvokļa remonts un labiekārtošana, medicīnas pakalpojumu apmaksai un šāda veida izdevumi mēdz gadīties katram. Ja savlaicīgi nav veidoti uzkrājumi un samaksas veikšanu nav iespējams atlikt, var rasties nepieciešamība aizņemties.

Aizdevuma summa līdz 5000 eur ir pieejama bez ķīļas un galvotāja, izvērtējot klienta ienākumus, kredītsaistības, kredītvēsturi un ikmēneša izdevumus. Piesakot kredītu internetā, katrs pats var sev noteikt aizņēmuma atmaksas termiņu, taču tas nevar pārsniegt 5 gadus. Garāks atmaksas termiņš vairumā gadījumu ļaus samazināt ikmēneša maksājumu un aizņemties lielāku naudas summu. Jāņem gan vērā, ka, izvēloties ilgāku parāda atmaksas termiņu, procentos, visticamāk, samaksāsiet vairāk. Visizdevīgāk šī iemesla dēļ ir atmaksāt naudu pēc iespējas ātrāk, turklāt bez papildus komisijas maksas vai procentiem.

Aizņemoties, protams, ir svarīgi saprast, kurš no aizdevumiem ir vispiemērotākais un arī visizdevīgākais. Piemēram, ja vajadzīgs sms kredits credit.lv mājaslapā varat atrast sev noderīgas iespējas, turklāt ir pieejama informācija arī par dažādiem citiem aizdevumu veidiem. Vieni no pieprasītākajiem ir tieši īstermiņa un vidēja termiņa vajadzībām paredzētie aizņēmumi. Galvenā to priekšrocība ir ātrums, jo tiek piedāvāts naudu aizdot pat 10 vai 15 minūšu laikā. Turpretim trūkums ir samērā augstās procentu likmes. Ja netiek izvēlēts piedāvājums, kas ļauj aizņemties bez komisijas maksas un bez procentiem, tad procentu maksājumos mēnesī var nākties maksāt pat 10% un vairāk.

Iespējams, tieši šī iemesla dēļ daļa kredītņēmēju dod priekšroku patēriņa aizdevumiem, kas ir jāatmaksā vairāku mēnešu vai pat gadu garumā.

Piesakoties pakalpojuma saņemšanai, klientiem nav jāinformē par mērķi vai motivāciju aizņemties. Lēmums par naudas aizdošanu tiek pieņemts, pamatojoties uz datu izvērtējumu, nevis to, kur plānots naudu tērēt. Aizpildīt anketu var internetā jebkurā brīdī, bet informācija tiek pārbaudīta tikai darba laikā. Arī naudas pārskaitījumi netiek veikti nakts laikā, līdz ar to, ja zinat, ka aizdevumu vajadzēs steidzami, neatlieciet lēmuma pieņemšanu uz pēdējo brīdi. Vairumā situāciju naudas pārskaitījums tiek veikts uzreiz pēc pieteikuma apstiprināšanas, bet jārēķinas, ka vienas bankas ietvaros šādi darījumi noris ātrāk. Ja nevarat atļauties gaidīt ne mirkli, lūdzu pārbaudiet, vai Jums un aizdevējam ir konts vienā un tajā pašā bankā.

Iesniedzot anketu, nav vajadzīgi nekādi dokumenti. Mēs dzīvojam 21. gs un datu atbilstības pārbaude tiek veikta, ielūkojoties valsts uzturētajās datu bāzēs, kur redzamas ziņas par nomaksātajiem nodokļiem. Tāpat tiek pārbaudīta arī informācija par klienta kredītvēsturi, jo aizdot naudu parādniekiem vai cilvēkiem, kas ir ilgstoši, apzināti kavējuši citu saistību izpildi atļaujas vien retais. Tiem, kuriem nav bijušas nekādas iepriekšējas problēmas ar citiem aizdevējiem vai komersantiem, iespējas aizņemties ir ievērojami lielākas nekā tiem, kam ir sabojāta kredītvēsture un joprojām ir kavēti maksājumi.

Saņemot kredītu, atmaksa ir jāveic vienā maksājumā (izvēloties īstermiņa aizdevumu, līdz 30 dienām) vai pakāpeniski, saskaņā ar grafiku, ja izvēlēti patēriņa kredīti vai citi ilgtermiņa aizdevumi. Ņemot vērā, ka Latvijā ir salīdzinoši daudz krievvalodīgie, kas ar latviešu valodu ir uz jūs, informācija par pieejamajiem pakalpojumiem ir sagatavota arī krievu valodā, sadaļā Кредиты. Pirms aizņemties ir būtiski ņemt vērā, ka jebkurš aizņēmumu veids paredz abu pušu atbildību un nemaksāšanas gadījumā cietējs ir tieši kredītņēmējs. Sabojāta kredītvēsture, papildus maksājumi par saistību nepildīšanu vai sliktākajā gadījumā tiesas spriedums par parāda piedziņu. Šīs visas ir nepatīkamas sekas un tām ir ilgtermiņa ietekme uz mājsaimniecības budžetu. Ja neesat pārliecināti, ka spēsiet izpildīt prasības un atmaksāt naudu laikus, neaizņemieties. Tiem, kas tomēr plāno ņemt kredītu, iesakam rūpīgi izvērtēt iespējas atmaksāt un rīkoties atbildīgi.