Drukāt šo lapu
24.11.2011 12:07

Mārupē un Ropažos par siltumu maksās kā ierasts

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Uzņēmumi, kuri nodrošina Mārupes un Ropažu novadu iedzīvotājus ar siltumenerģiju, šoziem neplāno paaugstināt tarifus. Taču visai iespējams, ka no 2012. gada 1. janvāra palielināsies dabasgāzes tirdzniecības cena, līdz ar to varētu pieaugt arī siltumenerģijas tarifs.

Ropažos tarifus neplāno paaugstināt

Ropažu novada iedzīvotājus ar siltumenerģiju nodrošina SIA “Vilkme” un SIA “Ciemats”. SIA “Vilkme” pārziņā ir Zaķumuiža, bet SIA “Ciemats” – Silakrogs, Mucenieki, Ropaži, Tumšupe un Kākciems.

SIA “Vilkmes” valdes loceklis Valdis Šīrants informē, ka maksa par siltumenerģiju sastāv no pastāvīgās daļas 9,123 Ls/MWh + PVN un mainīgās daļas pēc faktiskā energoresursu patēriņa plus PVN. “Maksa par siltumu tiek aprēķināta, ņemot vērā mājai piegādāto siltumenerģiju saskaņā ar mājā uzstādīto siltuma skaitītāju. Katru mēnesi tiek sagatavots tarifu aprēķins pēc faktiskās izmaksas saskaņā ar a/s “Latvijas Gāze” un a/s “Latvenergo” rēķiniem,” skaidro V. Šīrants.

Pēc pašreizējām gāzes un elektoenerģijas cenām un 2010. gada energoresursu patēriņa, SIA “Vilkme” pārstāvis prognozē, ka par siltumenerģiju oktobrī tarifs būs 43,12 Ls/MWh + PVN, novembrī – 41,82 Ls/MWh + PVN, bet decembrī – 42,65 Ls/MWh + PVN. Salīdzinājumam, 2010. gada oktobrī siltumenerģijas tarifs bija 39,71 Ls/MWh + PVN, novembrī – 38,51 Ls/MWh + PVN, bet decembrī – 39,27 Ls/MWh + PVN.

Savukārt SIA “Ciemats” pārvaldniece Daiga Vītola skaidro, ka siltumenerģijas tarifa pastāvīgā daļa varētu saglabāties deviņu latu apmērā plus PVN. “Centīsimies siltumenerģijas tarifus noturēt pagājušā gada līmenī. Pieļauju, ka šā gada oktobrī, novembrī un decembrī siltumenerģijas tarifs varētu būt robežās no 40 līdz 45 Ls/MWh,” viņa norāda.

D. Vītola arī informēja, ka no novembra Ropažos un Silakrogā siltumenerģiju ražos granulu katli. “Pašreiz notiek pēdējie montāžas darbi, bet plānojam, ka jau ar novembri Ropažu un Silakroga iedzīvotājus ar siltumenerģiju nodrošinās granulu katli,” piebilst SIA “Ciemats” pārvaldniece.

Mārupes novadā apkures cena paliks nemainīga

Arī Mārupes novada iedzīvotājus ar siltumenerģiju nodrošina divi uzņēmumu – SIA “Mārupes komunālie pakalpojumi” un SIA “Sabiedrība Mārupe”.SIA “Mārupes komunālie pakalpojumi” ar siltumenerģiju nodrošina Mārupes, Skultes un Tīraines iedzīvotājus. Uzņēmuma valdes loceklis Juris Ivanovs informē, ka oktobrī siltumenerģijas cena aprēķināta vēl pēc spēkā esošajiem tarifiem. “Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai esam iesnieguši jaunu tarifu projektu, jo pašreizējais tarifs ir spēkā jau trīs gadus. Pēc pašreizējiem aprēķiniem, ja dabasgāzes tirdzniecības cenas oktobrī bija 251,99 Ls/1000nm+ PVN, tad tarifs Skultē ir 41,57 Ls/MWh + PVN, Tīrainē – 40,85 Ls/MWh + PVN, bet Mārupē – 40,82 Ls/MWh + PVN. Ja jaunie tarifi būtu jau apstiprināti, tad siltumenerģijas tarifs Skultē būtu – 39,14 Ls/MWh + PVN, Tīrainē – 42,61 Ls/MWh + PVN, bet Mārupē – 45,64 Ls/MWh + PVN. Katram ciematam ir savs apkures katls un tarifi tiek rēķināti atsevišķi,” skaidro J. Ivanovs.

SIA “Sabiedrība Mārupe” ar siltumenerģiju nodrošina Jaunmārupi, SIA “Mārupes siltumnīcas” un divas pašvaldības skolas. SIA “Sabiedrība Mārupe” enerģētiķis Harijs Lediņš informē, ka oktobra siltumenerģijas tarifs ir 42,22 Ls/MWh + PVN.

“Tā kā mūsu tarifs ir piesaistīts pie dabasgāzes tirdzniecības cenas, tad, ja tās tirdzniecības cena oktobrī bija 226,10 Ls/1000nm3, tad mūsu tarifs ir 42,22 Ls/MWh + PVN. Savukārt septembrī dabasgāzes tirdzniecības cena bija 231,10 Ls/1000nm3, tad tarifs bija 42,98 Ls/MWh + PVN,” skaidro H. Lediņš.