Drukāt šo lapu
24.07.2013 18:20

Ādažos maksa par apkuri netikšot palielināta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Uzņēmuma "Ādažu namsaimnieks" valdes loceklis Juris Krūze, reaģējot uz medijos izskanējušo informāciju, ka šajā Pierīgas novadā apkures tarifs var palielināties par vairāk nekā 15 %, uzsver – šī informācija ir nepatiesa.

Portālam "Apriņķis.lv" J. Krūze stāsta, ka pēdējo dienu laikā Ekonomikas ministrija paziņojusi, ka daudzās Latvijas pilsētās ir plānots siltumenerģijas cenu kāpums, tostarp Ādažos, turklāt – par vairāk nekā par 15 %.

"Dati par iespējamo apkures tarifu pieaugumu ir ņemti bez konkrētās situācijas izpētes mūsu novadā. Tā ir taisnība, ka Ādažu centra ciema siltumražošanā tiek izmantots koģenerācijas katls, un arī tas, ka koģenerācijas ceļā iegūtā elektrība vairs netiks subsidēta. Tomēr ādažniekiem nav, par ko uztraukties," mierina J. Krūze. Viņš skaidro, ka uzņēmums jau laikus bija paredzējis to, tādēļ jaunajā iepirkumā "Par siltuma piegādi Ādažu centram" kā bāzes atskaites punkts tarifa aprēķinam tika izvēlēta tā piesaiste dabasgāzes cenai, kuras svārstības tuvāko divu gadu laikā plānotas piecu procentu līmenī.

"Noslēdzoties iepirkumam, par uzvarētāju ir pasludināts SIA "Balteneko", kas piedāvāja saglabāt cenu iepriekšējā gada līmenī, un visus riskus, kas saistīti ar izmaiņām subsīdiju maksājumu sistēmā, ražotājs uzņemas segt no iekšējiem resursiem. Tas nozīmē, ka siltuma tarifs Ādažos šogad paliks nemainīgs, un tā svārstības pieļaujamas, tikai mainoties dabasgāzes cenai," uzsver "Ādažu namsaimnieka" vadītājs.

Viņš uzskata, ka uzņēmums ir veiksmīgi izvēlējies šo īstermiņa stratēģiju un tā pasargājis ādažniekus no siltumtarifa kāpuma. "Taču darāmā vēl ir daudz, mums jādomā par nākotni un jāizstrādā Ādažu siltumapgādes kopējā stratēģija, kuras rezultātā vajadzētu izvēlēties Ādažiem vispiemērotāko apkures veidu," nākotnes plānus iezīmē J. Krūze.

Iepriekš:
Pētījums: Dārgākā apkure ir garkalniešiem un ikšķiliešiem
Apkures tarifs: Jūrmalā palielinājies, Mālpilī nemainīgs, Salaspilī samazinājies