Drukāt šo lapu
31.07.2018 12:59

Pirms Vislatvijas zaļumballes Ikšķilē būs sportiskas aktivitātes un radošas izklaides

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirms Vislatvijas zaļumballes Ikšķilē būs sportiskas aktivitātes un radošas izklaides Ikšķiles novada pašvaldība

11. augustā pie Dubkalnu ūdenskrātuves Zilajos kalnos pirmo reizi Ikšķiles novadā tiek organizēts kultūras un sporta festivāls. Pasākuma pirmajā pasākuma daļā no plkst. 14.00 paredzētas sportiskās aktivitātes.

Kā informēja rīkotāji, būs iespēja piedalīties dažādās sporta sacensībās – futbols un pludmales volejbols jauktajām komandām no 16 gadu vecuma, SUP un "Spikeball" visām vecuma grupām (arī nodrošināta apmācība). Ikvienam būs iespēja izmēģināt savus spēkus arī uz klinšu sienas, labirintā, dažādās lielās balvas atrakcijās, šautriņu mešanā, vingrošanā uz SUP dēļiem, "slackline" jeb staigāšanu pa lentu, galda spēlē "Fliiper" un biedrības "Fizkultūras nora" paraugtreniņos. Pieteikties sacensībām komandas varēs gan iepriekš, gan pasākuma norises dienā, atbilstoši katru sacensību nolikumam.

Plkst. 13.00 tiks sumināti Ikšķiles novada jaunie sportisti par viņu panākumiem sportā, Ikšķiles novada tēla popularizēšanu un sporta nozares attīstību novadā. Pretendentus "Ikšķiles novada bērnu un jauniešu sporta laureātam 2017" varēja pieteikt trīs nominācijās – jaunā cerība sportā (meitenēm un zēniem) un gada bērnu un jauniešu sporta komanda. Balvu pasniegšana sāksies, kurā kā viesmākslinieks uzstāsies cirka virtuozs Dmitrijs Bubins ar "Tubeman show".

Ģimenēm ar bērniem paredzētas gan orientēšanās sacensības Zilajos kalnos, gan piepūšamās atrakcijas, gan radošās darbnīcas kopā ar Jogitas pasākumi. Sagaidot 12. augustu – Starptautisko jaunatnes dienu, ar pārsteidzošu bungu performanci atklāšanā priecēs Ikšķiles talantīgie jaunieši, savukārt Ikšķiles novada jauniešu organizācija "Haoss" mūzikas un deju cienītājiem dos iespēju baudīt pašu radītos un organizētos jauno izpildītāju konkursus "Gaisa trīce" un "Zemes trīce". Savukārt sadarbībā ar organizāciju "Move up" jaunieši nodrošinās dažādas radošās darbnīcas – henna, grafiti u.c.

Par pārsteiguma momentiem būs parūpējušies kustība "SlacklineLv", kas ne tikai vadīs treniņu, lai ikvienam ir iespēja izmēģināt staigāšanu pa lentu un rādīs paraugdemonstrējumus virs Dubkalnu ūdenskrātuves, bet arī paralēli organizē Baltijas "slackline" tikšanos Zilajos kalnos. Tā ietvaros dalībnieki mēģinās lauzt pēc iespējas vairāk pasaules rekordus. Plašākai publikai būs iespēja vērot darbību uz lentām virs Dubaklnu ūdenskrātuves.

Simt dienu pirms Latvijas valsts simtās dzimšanas dienas visā Latvijā tiks rīkota Zaļumballe, tāpēc pasākuma otrajā daļā no plkst.22.00 notiks Vislatvijas zaļumballe, kurā spēles grupa "Mītavas soļi", pusnaktī uzstāsies viesmākslinieki grupa "Transleiteris" un līdz rīta gaismai izklaidēs DJ Oakhill.