Drukāt šo lapu
21.07.2018 08:47

"Kodols" iesaka: našķoties ar Skrīveru saldējumu un baudīt mākslu brīvā dabā

Autors  Undīne Arāja, Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: našķoties ar Skrīveru saldējumu un baudīt mākslu brīvā dabā skriveri.lv un facebook.com/Pannasteatris

Vasara un saldējums ir tradicionāla kombinācija, kas neapnīk nevienam un asociējas ar siltu laiku un bezrūpīgām brīvdienām. Taču, manuprāt, vislabāk vasaru baudīt tieši ar "Skrīveru mājas saldējumu", ko gatavo Sotnieku ģimenes uzņēmums.

Šis saldējums ir dabisks gan garšā, gan gatavošanas veidā, un ne velti visos tirdziņos, kur var ieraudzīt attiecīgo logo, stāv garumgara rinda ar gardēžiem, kuri noteikti zina, kas tā par mantu. Garšas ir dažādas – gan klasiskas, gan neparastas –, bet domāju, ka kvalitāti un "mājas garšu" sajutīs jebkurš.

Pamatā "Skrīveru mājas saldējumu" var nobaudīt brīvdabas pasākumos. Mājaslapa vēsta, ka to ir iespējams nopirkt arī dažos veikalos, piemēram, "Stockmann". Tāpat iesaku aizbraukt uz pašiem Skrīveriem un iznašķoties pēc pilnas programmas saldējuma kafejnīcā, kas iekārtota pavisam vienkārši, taču savaldzinās ar garšu variācijām un smaidīgo personālu.

Un tā ir vēl viena no šī uzņēmuma kvalitātēm – koncepts (vienkāršība, teju nekāda reklāma) un attieksme, jo vienmēr, lai vai kādā vietā un atmosfērā viņi tirgotos, esmu redzējusi tikai smaidīgus un sirsnīgus pārdevējus, kuri stāsta par saldējuma veidiem kā par sapņainu ceļojumu. Tā ir papildu bauda – svaiga piparmētras lapiņa uz gardā saldējuma.

Baudīt mākslu brīvā dabā

Zinot, cik īsas ir vasaras Latvijā, tā vien prasās mudināt ļaudis izmantot iespēju un baudīt kultūras pasākumus, kas šajā nedēļā norisinās zem klajas debess. Mākslas kvalitātes ziņā kāda nianse varbūt arī zudīs vējā, toties notikumam noteikti piemitīs savs šarms.

Līdz 21. jūlijam kompleksā "Minhauzena Unda" notiek džeza mūzikas festivāls "Saulkrasti Jazz Festival", kurā koncertus sniedz augstas klases mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Austrijas, Igaunijas, Francijas, Izraēlas, Ungārijas, Armēnijas un Polijas.

Inčukalnā novada svētku ietvaros Aleksandra parka estrādē sestdien muzicēs gan jaunās rokgrupas "Seira", "Sever" un "What Future Holds", gan leģendārais "Opus Pro". Savukārt svētdien acis būs vērts mest uz Saulkrastu brīvdabas estrādes pusi, kur Rūdolfa Blaumaņa komēdiju "No saldenās pudeles" izrādīs apvienības "Panna" aktieru kolektīvs.