Drukāt šo lapu
14.06.2018 07:44

Aptauja Ropažos. Kā pareizi izvēlēties VID priekšnieku?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ropažos. Kā pareizi izvēlēties VID priekšnieku? Liene Ozola un arhīvs

Māris Skujiņš atsaucis savu pieteikumu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam, pamatojot to ar melu kampaņu, kas izvērsta pret viņu un viņa ģimeni: "Melu kampaņas organizatori un tās tiražētāji medijos ir uzvarējuši. Nācu ar izsvērtiem piedāvājumiem un skaidru vīziju par VID attīstību."

Skujiņš atsauca savu kandidatūru, nesaņēmis skaidru atbalstu no koalīcijā ietilpstošajām politiskajām partijām, lai gan iepriekš valdošo politiķu vairākums bija pozitīvi noskaņoti un sliecās atbalstīt M. Skujiņa kandidatūru.

Indra, audzinātāja
Es pat nezinu, kurš ir godīgs cilvēks, kuru varētu virzīt uz šo augsto amatu. Iecelt viņu noteikti nevajadzētu, jo tad politiskā elite izmantos situāciju un iecels kādu korumpantu no savas vides, kādu no savējiem. Labāk lai tas notiek konkursa kārtībā.
Broņislava, pensionāre
Es esmu par to, lai VID ģenerāldirektoru ievēlētu deputāti balsojot. Es viņu viedoklim uzticos vairāk nekā tādam konkursam, jo ievēlētam deputātam ir lielāks tautas atbalsts.
Zaiga, Ropažu HES operatore
Esmu par to, lai konkursa komisija izvēlas cienīgāko pretendentu, bet, lai to varētu izdarīt, ir ļoti rūpīgi jāvērtē kandidāta iepriekšējie darbi un pieredze.
Aivars, pensionārs
Piemērotākais veids tomēr ir konkursa komisija, kas vērtē kandidātus, jo tā var izvēlēties profesionālāko pretendentu. Amats ir ļoti atbildīgs, tāpēc arī komisijai ir jābūt profesionālai.