Drukāt šo lapu
30.04.2018 08:40

Aptauja Stopiņos. Kuriem informācijas avotiem uzticaties?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Stopiņos. Kuriem informācijas avotiem uzticaties? Liene Ozola un arhīvs

Latvijas sabiedrībai kļūst arvien grūtāk neapjukt pretrunīgajā informācijā, kuru pasniedz dažādi mediji. Nereti nākas saskarties ar situāciju, kad vieni un tie paši notikumi tiek atspoguļoti diametrāli pretēji.

Nacionālā apvienība ir paudusi, ka vēl šīs Saeimas sasaukumā vēlas "spert izlēmīgus soļus" Latvijas informatīvās telpas aizsardzībā, un ir gatava izklāstīt apvienības redzējumu par darāmajiem darbiem, lai "melīgas un Latvijas valstij nedraudzīgas informācijas izplatītāji sasniegtu iespējami mazāku Latvijas iedzīvotāju skaitu".

Ainārs, elektriķis
No ārvalstu medijiem uzticos CNN informācijai, mazāk BBC, jo tur jau īsti vairs nevar saprast, kurš kanāls ir patiess, kurš ne. No vietējiem informācijas avotiem kādreiz lasīju portālu "Delfi.lv", bet tagad arvien retāk, jo tur tiek pasniegta ļoti pārspīlēta informācija, kas vairs nerada uzticamību. No televīzijas kanāliem visvairāk uzticos LTV "Panorāmai", bet LNT un TV3 ziņas īsti uzticamas nešķiet.
Agris, pensionārs
Lasu interneta portālus, piemēram, "Delfi". TV un radio skatos un klausos ļoti reti, drukāto presi vispār nelasu. Krievu kanālus neskatos nemaz.
Romans, pensionārs
Nevienam neuzticos, jo visi melo, nodarbojas ar propagandu un reklāmu. Visvairāk lasu "Neatkarīgo Rīta Avīzi", bet esmu pārliecinājies, ka pārsvarā mediji vai nu melo, vai saka puspatiesību, un cilvēkam pašam ir ar savu galvu jādomā, kam uzticēties, kam ne.
Aleksandrs, students
Nevienam līdz galam neuzticos. Ja internetā kaut ko izlasu, pārbaudu šo informāciju, runājot ar augstskolas pasniedzējiem, rektoru. Sociālajiem tīkliem vispār nevar uzticēties, jo tikai apmēram 20 procenti no tur atrodamās informācijas varētu būt patiesība, bet arī tad tas viss ir pašam jāfiltrē.