Drukāt šo lapu
25.01.2018 12:55

Aptauja: Kā vērtējat sabiedriskā transporta satiksmi savā novadā?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja: Kā vērtējat sabiedriskā transporta satiksmi savā novadā? Liene Ozola un arhīvs

Kā jau ziņots, ar Ministru prezidenta rīkojumu izveidota darba grupa Pierīgas iedzīvotājiem aktuālu jautājumu risināšanai, tostarp – pasažieru pārvadājumu un sabiedriskā transporta jautājuma sakārtošanai. Pašu novadu ļaužu spriedumi šai jautājumā ir atšķirīgi no amatpersonu versijām.

 

Silvija, friziere Saulkrastos
Ja man ir nepieciešams nokļūt Rīgā, tas man parasti nesagādā problēmas. Es zinu autobusu sarakstu un tad arī plānoju sev izdevīgāko braukšanas laiku. Taču, jāsaka, es reti izmantoju sabiedrisko transportu, jo biežāk lūdzu bērniem, kuriem ir automašīna, mani aizvest uz nepieciešamo vietu. Vilcienu es vispār neizmantoju. Taču, kas attiecas uz vietējiem maršrutiem starp Saulkrastiem un Zvejniekciemu, par tiem gan esmu dzirdējusi cilvēkus sūdzamies, ka tie kursē ļoti reti.
Gundega, farmaceita asistente Ādažos
Vietējā satiksme nav pietiekami ērta, tāpēc man pat izdevīgāk ir braukt ar automašīnu, ja, piemēram, jānokļūst no Ādažiem uz Carnikavu. Autobusi kursē reti, un tas manā situācijā ir nepietiekami. Taču satiksme ar Rīgu man nav sagādājusi problēmas, tur es varu izplānot, lai ar autobusu galā nokļūtu laikus.
Madara, studente Stopiņos
Stopiņu novadā nav pietiekami daudz sabiedriskā transporta veidu – izņemot autobusu, nekā cita nav. Bieži vien, braucot no viena punkta līdz otram Stopiņu novadā, man ir jābrauc ar diviem vai vairāk transportlīdzekļiem, kaut gan attālums nav liels. Sabiedriskais transports neiet arī pietiekami bieži, lai to varētu saskaņot. Toties nokļūšana Rīgā nekādas problēmas nesagādā, jo darbdienās vismaz reizi stundā autobusi kursē uz Rīgu.
Ilga, pensionāre Ķekavā
Godīgi jāsaka, ka sabiedrisko transportu jau vairākus gadus neesmu izmantojusi. Zinu, ka uz Ķekavu kursē mikroautobusi, taču, ja man pašai kaut kur jānokļūst, lūdzu meitas palīdzību. Pārsvarā jau man viss vajadzīgais ir uz vietas, tepat Ķekavā, taču, ja man ir kāda nepieciešamība braukt uz Rīgu, tad lūdzu mani aizvest ar automašīnu, kas man kā pensionārei, protams, ir vieglāk un ērtāk. Cik zinu, arī citi pensionāri rīkojas līdzīgi, jo reti uz to Rīgu ir vajadzība braukt.

Iepriekš:

Darba grupa risinās pasažieru pārvadājumu un sabiedriskā transporta jautājumus Pierīgā