Drukāt šo lapu
14.01.2018 08:44

Aptauja Stopiņos. Ko uzskatāt par svarīgāko nodokļu reformā?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Stopiņos. Ko uzskatāt par svarīgāko nodokļu reformā? Liene Ozola un pixabay.com

2017. gadā Saeima nodokļu reformas ietvaros apstiprināja vairākus likumprojektus, kas nozīmē, ka jau no 2018. gada 1. janvāra gan uzņēmējus, gan privātpersonas skar būtiskas izmaiņas nodokļu jomā.

Aigars, mājražotājs
Akcīzes nodoklis degvielai – tas man ir svarīgākais. Ja palielinās degvielas cena, tad automātiski pieaug cena visam. Pagaidām to vēl īpaši nejūt, bet paredzu, ka tā būs. Mums personīgi ir vairākas automašīnas, tā ka degvielas cenas kāpums mūs būtiski ietekmēs.
Rasma, pārdevēja
Mani tas īpaši neietekmēs, jo alga nav atkarīga no tā, vai nodokļus palielina vai ne. Tāpat tā ir pietiekami maza, un nedomāju, ka kaut kas pieaugs. Ja tiek celta degvielas cena, tad visas preces kļūs dārgākas, un, ja arī nedaudz alga palielināsies, tas vienkārši kompensēs starpību.
Sintija, topošā māmiņa
Man varbūt palielināsies maternitātes pabalsts, bet, cik saprotu, manā situācijā nekas daudz nemainīsies. Varbūt neesmu visu līdz galam izpratusi, taču man šis pieaugums sanāk tik niecīgs, ka tikai nosegs cenu pieaugumu.
Jānis, celtnieks
Es cerēju uz izmaiņām nekustamā īpašuma nodoklim vienīgajam mājoklim, taču tas, cik saprotu, atkal ir atlikts. Cerēju, ka to nevajadzēs maksāt, lai ir tāda pati situācija kā kaimiņvalstīs. Man tas šķiet neloģiski, ka man par savu zemi, savu māju ir jāmaksā valstij nodoklis. Kopumā nodokļu reforma ir vērsta uz to, lai no iedzīvotājiem iekasētu vairāk naudas, un tas mani uztrauc, jo cilvēki netiek piesaistīti valstij.