Drukāt šo lapu
15.11.2017 16:29

Aptauja Stopiņos: Vai ziedojat naudu labdarībai?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Stopiņos: Vai ziedojat naudu labdarībai? Liene Ozola un arhīvs

Gada nogalē, kā ierasts, gaidāmi vairāki labdarības pasākumi, kuru ienākumi tiks ziedoti gan bērniem, gan trūcīgiem cilvēkiem. Cik daudz ikdienā domājam par saviem līdzcilvēkiem, un vai esam gatavi viņiem atvēlēt daļu no saviem ienākumiem? Vai uzticamies tiem, kuri nodarbojas ar ziedojumu vākšanu?

Laimdota, pavāre
Nupat bija akcija veikalā "Superneto", tur stāvēja ziedojumu kastītes, un es tajās iemetu ziedojumu. Atceros, nesen arī veikalā "Maxima" bija līdzīga ziedojumu vākšana. Parasti es ziedoju ar šādu kastīšu starpniecību, tomēr reiz ziedoju arī vienai ģimenei Latgalē, kura bija cietusi ugunsgrēkā.
Aigars, būvniecības projektu vadītājs
Es neesmu ļoti aktīvs ziedotājs, varētu šajā ziņā būt aktīvāks. Pats nemeklēju, kam varētu ziedot, bet parasti to uzzinu no TV, no reklāmām, un visbiežāk tas ir kāds konkrēts gadījums, kas mani uzrunā. Visbiežāk tie ir gadījumi, kas saistīti ar bērniem.
Renāte, valsts ierēdne
Kādreiz ziedoju ar telefonzvanu starpniecību, citādā veidā gan ne. Lai ziedotu, visspēcīgākā motivācija ir līdzjūtība, it īpaši pret bērniem. Laikam jau ļoti iedarbojas tas, ka pašai ir mazi bērni, tad rodas vairāk sapratnes par otra cilvēka vajadzībām.
Gunta, pārdevēja
Reizēm ziedoju. Tas parasti ir saistīts ar ziedojumu bērniem, taču man nav lielas ticības tam, ka ziedotā nauda nonāk tam mērķim, kam ir domāta. Ziedoju, bet īpaši neuzticos tiem ziedojumu vācējiem.